Перейти до основного вмісту

Східні країни


Східними солодощами називаються десерти, приготовані в Середній Азії, країнах Кавказу та Туреччини. Для приготування таких виробів використовують борошно, вершкове масло, цукор, молочні продукти, мед. А добавками до східних десертів служать цукати, родзинки, кунжут, горіхи, ваніль, кориця і імбир.
Мармела́д — цукровий кондитерський виріб драглистої структури, отриманий уварюванням фруктово-ягідного пюре або водного розчину агару, карагінану, пектину чи желатину з цукром, глазурований або неглазурований, який постачають споживачу. В англомовних країнах слово англ. marmalade означає тільки варення з цитрусових (особливо з апельсинів).
Шекербура (азерб. Şəkərbura) — азербайджанське національний печений виріб з тіста з горіхами.Тісто для шекербури замішується з пшеничного борошна, вершкового масла (або маргарину), молока, яєчних жовтків і сметани.В якості начинки використовуються горіх і, цукор і кардамон. Дуже поширена начинка з мигдалю.В Дербенті такі ласощі називаються«шекер-тихма». Кардамон в таку начинку не додають, а яєчні жовтки до складу тіста не входять.
Шербе́т (араб. شربة sharba‎; перс. شربت Sharbat‎; тур. Şerbet; азерб. Şərbət) — популярний на Близькому Сході та у Південній Азії солодкий прохолодний напій, який готують з фруктів або квіткових пелюсток, спецій. Шербет може подаватися у вигляді концентрату, який їдять ложкою або розбавляють водою для створення напою.
Популярні шербети виготовляються з одного або декількох таких компонентів: троянда, сандал, гібіскус, лимон, апельсин, ананас, баіль (лат. Aegle marmelos), фалса (лат. Grewia asiatica або Grewia subinaequalis). Більшість шербетів дуже поширені в пакистанських, іранських, афганських та індійських родинах.

Рахат-локум - зручна частина з арабського рахат-аль-хулкум ​​- слово для горла - це східний пряний кондитерський продукт, виготовлений з цукру (рачат-лукум), борошна (шейкер-лукум), з додаванням крохмалю і горіхів: (фісташки, мигдаль, кокос і т.д.). Найбільш поширений Рахат-Лукум, який сьогодні просто називається "Лукум".
Баклава (пахлава, від араб. بقلاوة‎: баклава — «горіхи») — популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі, широко поширений в кухнях східних народів.

Баклава - багатошаровий десерт, який роблять з листків тіста товщиною з папір, які промащуються маслом або олією і викладаються шарами в прямокутний посуд для випічки або скручуються в циліндрики. Мелені і дрібно порубані волоські горіхи або фісташки викладаються між шарами тіста, які до цього випікаються і просочуються розчином цукру і соку лимона зі спеціями та трояндовою водою. Як і з будь-якою їжею, існують регіональні варіанти в рецептурі.



Халва́ (з араб. حَلاوة‎ — солодощі) — східний десерт, що виготовляється з цукру, обсмажених горіхів або насіння і збитої з піноутворювальною речовиною карамельної маси (увареного цукрового сиропу з патокою).
Залежно від виду олійного насіння розрізняють халву арахісову, горіхову, соєву, кедрову, соняшникову, тахінну (з насіння кунжуту — інакше сезам) і комбіновану (з насіння кількох видів).
Піноутворюючою речовиною служить відвар мильного або солодкового кореня. У халву зазвичай додають різноманітні смакові речовини (рідше ароматизатори): ванілін, родзинки, подрібнені горіхи тощо.

Бармак - національне татарське блюдо, рецепт якого, як вважають історики, з'явився на початку XV століття, тобто на заході Золотої Орди. Слово «Бармак» в перекладі з татарської означає «палець». І це НЕ випадково, адже вироби нагадують за формою пальці.

Східні турецькі солодощі в Стамбулі






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Французькі десерти

Франція – країна любові і шарму. У ній поєдналися простота і романтика, привабливість і флірт, висока культура та шанування традицій. Французи настільки віддані своїй країні і вважають, що кожна людина, яка приїжджає до них, повинна в більшій чи меншій мірі володіти французькою мовою. Вони шанують відданість і сталість.   За своєю рецептурою, десерти бувають складні і трохи простіші, хоча перші залишають за собою перевагу. Чого тільки варті французькі «Макаруни» — маленькі печеньки з мигдальної муки , зліплені між собою смачним ганашем. Мало знати та точно дотримуватися рецептуру випічки, тут вкладають душу. Навіть самі кухарі зізнавалися, що макаруни у них виходили тільки з тридцятого рази, так як цей десерт настільки примхливий, що навіть висока вологість на вулиці може вплинути на процес приготування, але справжнім гуру це не перешкода. Французькі десерти. Справжні гурмани віддають перевагу будь-який прийом їжі закінчувати солодкої ноткою. Знамениті на весь світ еклери ...