Сполучені Штати Америки - країна десертів та їхніх шанувальників: тут кувалася світова слава нью-йоркських кронатов, інтернаціональних капкейков і донатів і навіть французьких макаронів. Думаєте, американським кондитерам більше нічим вас здивувати? Ви помиляєтесь.
Бра́уні (англ. Chocolate brownie) — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торту, пирога або кексу з досить вологим м'якушем. Традиційна страва американської кухні. Назва виробу походить від характерного брунатного кольору (англ. brown — брунатний), зумовленого наявністю в тісті какао-порошку або натурального шоколаду. Також до складу тіста обов'язково входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком.
Маршмеллоу - кондитерський виріб, що нагадує пастилу або суфле. Маршмеллоу складається з цукру або кукурудзяного сиропу, желатину, розм'якшеному в гарячій воді, глюкози, збитих до стану губки, до яких можна додаватися незначну кількість барвників і ароматизаторів.
Чізкейк (від англ. Cheese «сир» і cake «торт», буквально - «сирний пиріг», «сирний пиріг») - страва європейської та американської кухні, що представляє собою сиросодержащій десерт від сирної запіканки до суфле.
Хоча дане блюдо і називають тортом або пирогом (які в своєму складі зазвичай мають бісквіт), чізкейк НЕ бісквітний десерт: його підставою найчастіше є товчене пісочне печиво. Основна частина чизкейка, начинка - суміш м'якого сиру / цукру і жирного молока / вершків. Чизкейки запікають або готують на водяній бані, якщо використовують яйця. Для приготування десерту без випікання використовується желатин. Перед подачею на стіл блюдо слід витримати в холодильнику.
Для чізкейку найчастіше використовують вершковий сир Філадельфія, але також можуть використовуватися інші види: м'який сир, Рікотта, маскарпоне (іт.), Ньошатель (фр.) Або сирний кварк (нім.).
Пончик або пампушка - круглий або довгасті, смажений в олії, зазвичай солодкий пиріжок з діркою посередині або без неї. Деякі різновиди пончика припускають начинку: варення, повидло, джем і т. д.
Пампушка (у вузькому сенсі слова) - пончик без начинки з діркою посередині. Дірка призначається для того, щоб витягнутий з гарячого масла пончик був нанизані на стрижень, з якого потім продукт кладеться в кульок або на тарілку покупцеві.
Банановий спліт (англ. Banana split) - десерт з морозива, типовий десерт американської кухні.
У класичному варіанті банановий спліт складається з очищеного банана, розрізаного вздовж, на які викладаються кульки ванільного, шоколадного і полуничного морозива, які поливаються ананасовим і полуничним сиропом і шоколадним соусом. Потім солодка страва посипається горіхами, прикрашається збитими вершками і мараскіновой коктейльної вишнею. Банановий спліт подається зазвичай на довгастої тарілці-човнику. Є одним з видів Сандея.
Американське парфе - десерт, який зазвичай готується з складених шарами вершків і морозива або желатинового десерту з іншими інгредієнт, такими як гранола, горіхи, йогурт, сиропи, лікери, свіжі фрукти, і прикрашається збитими вершками. Парфе з'явилося в США в кінці XIX століття, і з того часу періодично втрачав і знову завойовувало популярність. Американське парфе зазвичай подається у високому скляний келих так, щоб всі верстви були видні. Термін «парфе» в США традиційно вживається для позначення десерту з морозива, Який нагадує сандей. Також популярністю в американців користується парфе з йогурту.
Маффин - американський варіант кексу, маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні начинки, в тому числі фрукти. Зазвичай маффин поміщається в долоні дорослої людини. Можна також виділити мафіни, виготовлені з кукурудзяна борошна. У маффин додаються такі продукти як чорниця, шоколадна стружка, малина, кориця, гарбуз, горіхи, банан, апельсин, персик, суниця, морква, лимон і т. д.
Бра́уні (англ. Chocolate brownie) — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торту, пирога або кексу з досить вологим м'якушем. Традиційна страва американської кухні. Назва виробу походить від характерного брунатного кольору (англ. brown — брунатний), зумовленого наявністю в тісті какао-порошку або натурального шоколаду. Також до складу тіста обов'язково входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком.
Маршмеллоу - кондитерський виріб, що нагадує пастилу або суфле. Маршмеллоу складається з цукру або кукурудзяного сиропу, желатину, розм'якшеному в гарячій воді, глюкози, збитих до стану губки, до яких можна додаватися незначну кількість барвників і ароматизаторів.

Хоча дане блюдо і називають тортом або пирогом (які в своєму складі зазвичай мають бісквіт), чізкейк НЕ бісквітний десерт: його підставою найчастіше є товчене пісочне печиво. Основна частина чизкейка, начинка - суміш м'якого сиру / цукру і жирного молока / вершків. Чизкейки запікають або готують на водяній бані, якщо використовують яйця. Для приготування десерту без випікання використовується желатин. Перед подачею на стіл блюдо слід витримати в холодильнику.
Для чізкейку найчастіше використовують вершковий сир Філадельфія, але також можуть використовуватися інші види: м'який сир, Рікотта, маскарпоне (іт.), Ньошатель (фр.) Або сирний кварк (нім.).

Пампушка (у вузькому сенсі слова) - пончик без начинки з діркою посередині. Дірка призначається для того, щоб витягнутий з гарячого масла пончик був нанизані на стрижень, з якого потім продукт кладеться в кульок або на тарілку покупцеві.
Банановий спліт (англ. Banana split) - десерт з морозива, типовий десерт американської кухні.
У класичному варіанті банановий спліт складається з очищеного банана, розрізаного вздовж, на які викладаються кульки ванільного, шоколадного і полуничного морозива, які поливаються ананасовим і полуничним сиропом і шоколадним соусом. Потім солодка страва посипається горіхами, прикрашається збитими вершками і мараскіновой коктейльної вишнею. Банановий спліт подається зазвичай на довгастої тарілці-човнику. Є одним з видів Сандея.

Маффин - американський варіант кексу, маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні начинки, в тому числі фрукти. Зазвичай маффин поміщається в долоні дорослої людини. Можна також виділити мафіни, виготовлені з кукурудзяна борошна. У маффин додаються такі продукти як чорниця, шоколадна стружка, малина, кориця, гарбуз, горіхи, банан, апельсин, персик, суниця, морква, лимон і т. д.
Чизкейк можна готувати по різному.А саме такий рецепт нам розкаже жителька США
Коментарі
Дописати коментар