Перейти до основного вмісту

США

Сполучені Штати Америки - країна десертів та їхніх шанувальників: тут кувалася світова слава нью-йоркських кронатов, інтернаціональних капкейков і донатів і навіть французьких макаронів. Думаєте, американським кондитерам більше нічим вас здивувати? Ви помиляєтесь.


Бра́уні (англ. Chocolate brownie) — шоколадний десерт у вигляді тістечка, торту, пирога або кексу з досить вологим м'якушем. Традиційна страва американської кухні. Назва виробу походить від характерного брунатного кольору (англ. brown — брунатний), зумовленого наявністю в тісті какао-порошку або натурального шоколаду. Також до складу тіста обов'язково входять пшеничне борошно, яйця, цукор, вершкове масло, сіль за смаком.


Маршмеллоу - кондитерський виріб, що нагадує пастилу або суфле. Маршмеллоу складається з цукру або кукурудзяного сиропу, желатину, розм'якшеному в гарячій воді, глюкози, збитих до стану губки, до яких  можна  додаватися незначну кількість барвників і ароматизаторів.

Чізкейк (від англ. Cheese «сир» і cake «торт», буквально - «сирний пиріг», «сирний пиріг») - страва європейської та американської кухні, що представляє собою сиросодержащій десерт від сирної запіканки до суфле.
Хоча дане блюдо і називають тортом або пирогом (які в своєму складі зазвичай мають бісквіт), чізкейк НЕ бісквітний десерт: його підставою найчастіше є товчене пісочне печиво. Основна частина чизкейка, начинка - суміш м'якого сиру / цукру і жирного молока / вершків. Чизкейки запікають або готують на водяній бані, якщо використовують яйця. Для приготування десерту без випікання використовується желатин. Перед подачею на стіл блюдо слід витримати в холодильнику.
Для чізкейку найчастіше використовують вершковий сир Філадельфія, але також можуть використовуватися інші види: м'який сир, Рікотта, маскарпоне (іт.), Ньошатель (фр.) Або сирний кварк (нім.).

Пончик або пампушка - круглий або довгасті, смажений в олії, зазвичай солодкий пиріжок з діркою посередині або без неї. Деякі різновиди пончика припускають начинку: варення, повидло, джем і т. д.
Пампушка (у вузькому сенсі слова) - пончик без начинки з діркою посередині. Дірка призначається для того, щоб витягнутий з гарячого масла пончик був нанизані на стрижень, з якого потім продукт кладеться в кульок або на тарілку покупцеві.

Банановий спліт (англ. Banana split) - десерт з морозива, типовий десерт американської кухні.
У класичному варіанті банановий спліт складається з очищеного банана, розрізаного вздовж, на які викладаються кульки ванільного, шоколадного і полуничного морозива, які поливаються ананасовим і полуничним сиропом і шоколадним соусом. Потім солодка страва посипається горіхами, прикрашається збитими вершками і мараскіновой коктейльної вишнею. Банановий спліт подається зазвичай на довгастої тарілці-човнику. Є одним з видів Сандея.

Американське парфе - десерт, який зазвичай готується з складених шарами вершків і морозива або желатинового десерту з іншими інгредієнт, такими як гранола, горіхи, йогурт, сиропи, лікери, свіжі фрукти, і прикрашається збитими вершками. Парфе з'явилося в США в кінці XIX століття, і з того часу періодично втрачав і знову завойовувало популярність. Американське парфе зазвичай подається у високому скляний келих так, щоб всі верстви були видні. Термін «парфе» в США традиційно вживається для позначення десерту з морозива, Який нагадує сандей. Також популярністю в американців користується парфе з йогурту.

Маффин - американський варіант кексу, маленька кругла або овальна випічка, переважно солодка, до складу якої входять різноманітні начинки, в тому числі фрукти. Зазвичай маффин поміщається в долоні дорослої людини. Можна також виділити мафіни, виготовлені з кукурудзяна борошна. У маффин додаються такі продукти як чорниця, шоколадна стружка, малина, кориця, гарбуз, горіхи, банан, апельсин, персик, суниця, морква, лимон і т. д.



Чизкейк можна готувати по різному.А саме такий рецепт нам розкаже жителька США


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Французькі десерти

Франція – країна любові і шарму. У ній поєдналися простота і романтика, привабливість і флірт, висока культура та шанування традицій. Французи настільки віддані своїй країні і вважають, що кожна людина, яка приїжджає до них, повинна в більшій чи меншій мірі володіти французькою мовою. Вони шанують відданість і сталість.   За своєю рецептурою, десерти бувають складні і трохи простіші, хоча перші залишають за собою перевагу. Чого тільки варті французькі «Макаруни» — маленькі печеньки з мигдальної муки , зліплені між собою смачним ганашем. Мало знати та точно дотримуватися рецептуру випічки, тут вкладають душу. Навіть самі кухарі зізнавалися, що макаруни у них виходили тільки з тридцятого рази, так як цей десерт настільки примхливий, що навіть висока вологість на вулиці може вплинути на процес приготування, але справжнім гуру це не перешкода. Французькі десерти. Справжні гурмани віддають перевагу будь-який прийом їжі закінчувати солодкої ноткою. Знамениті на весь світ еклери ...