Однією з найбільш відомих і смачних кухонь світу вважається італійська, її традиційні страви популярні практично в кожному куточку земної кулі. Але Італія – це не тільки піца і спагетті, країна багата безліччю інших кулінарних традицій, які створювалися і підтримувалися протягом сотень років. Деякі страви зберегли свої початкові рецепти з часів Римської імперії.
Італійська кухня настільки ж чудова, як і сама країна. Її страви мають яскравий смак, легкість, граційність, але при цьому ніхто ніколи не залишається голодним. У цьому найкраще переконатися особисто, відвідавши цю сонячну країну.

Фруктовий лід - холодний десерт на основі замороженого соку, чаю або інших фруктових напоїв.
Для приготування фруктового льоду рідина заморожують навколо палички. Часто додають барвники . Деякі типи фруктового льоду кладуть в стаканчики, без палички.

Савоярді (італ. Savoiardi - «Савойські», також «дамські пальчики») - бісквітне печиво витягнутої плоскої форми, зверху покрите крупинками цукру. Савоярді легко вбирають рідину і стають від цього дуже м'якими. Савоярді - невід'ємний інгредієнт багатьох французьких десертів.

Сабайон (італ. Zabaglione, zabaione; фр. Sabayon) - один з найвідоміших десертів італійської кухні, яєчний крем з додаванням вина (зазвичай марсали або просекко). Яєчний жовток збивається з цукром до утворення білої піни, потім додається вино, для аромату ром і кориця. Отримана суміш збивається на водяній бані до утворення піни. Біскотті (італ. Biscotti) - популярне італійське кондитерський виріб, що представляє собою сухе печиво з характерною довжиною і вигнутою формою. З італійської перекладається як «двічі запечене». Біскотті - це загальна назва печива в Італії.

Каннолі (італ. cannoli — «трубочки») — традиційний сицилійський десерт, який являє собою вафельну хрустку трубочку, наповнену начинкою з сиру маскарпоне, збитого сиру або рікотти з додаванням різних сиропів (найчастіше зі смаком ванілі або шоколаду), вина марсали або трояндової води. Довжина і ширина каннолі варіюється залежно від кулінарних традицій конкретного регіону і має розмір від невеликих (італ. cannulicchi) розміром з палець, до великих тістечок розміром з кулак, що випікаються в П'яна-дельї-Альбанези на південь від Палермо.

Панфорте (Panforte) - це традиційні італійські ласощі, яке зазвичай готують на Різдво. Панфорте -це щільний пряник, пряник або пиріг з мигдалем, горіхами, сухофруктами і ягодами.
Коментарі
Дописати коментар