Перейти до основного вмісту

Італія


Однією з найбільш відомих і смачних кухонь світу вважається італійська, її традиційні страви популярні практично в кожному куточку земної кулі. Але Італія – це не тільки піца і спагетті, країна багата безліччю інших кулінарних традицій, які створювалися і підтримувалися протягом сотень років. Деякі страви зберегли свої початкові рецепти з часів Римської імперії.


Італійська кухня настільки ж чудова, як і сама країна. Її страви мають яскравий смак, легкість, граційність, але при цьому ніхто ніколи не залишається голодним. У цьому найкраще переконатися особисто, відвідавши цю сонячну країну.


 Фруктовий лід - холодний десерт на основі замороженого соку, чаю або інших фруктових напоїв.
Для приготування фруктового льоду рідина заморожують навколо палички. Часто додають барвники . Деякі типи фруктового льоду кладуть в стаканчики, без палички.


 Савоярді (італ. Savoiardi - «Савойські», також «дамські пальчики») - бісквітне печиво витягнутої плоскої форми, зверху покрите крупинками цукру. Савоярді легко вбирають рідину і стають від цього дуже м'якими. Савоярді - невід'ємний інгредієнт багатьох французьких десертів.


Сабайон (італ. Zabaglione, zabaione; фр. Sabayon) - один з найвідоміших десертів італійської кухні, яєчний крем з додаванням вина (зазвичай марсали або просекко). Яєчний жовток збивається з цукром до утворення білої піни, потім додається вино, для аромату ром і кориця. Отримана суміш збивається на водяній бані до утворення піни.                                          Біскотті (італ. Biscotti) - популярне італійське кондитерський виріб, що представляє собою сухе печиво з характерною довжиною і вигнутою формою. З італійської перекладається як «двічі запечене». Біскотті - це загальна назва печива в Італії.
Особливий різновид бискотти - кантуччи, кантуччіні, це вид печива, поширеного в Тоскані. Готується з борошна, цукру, масла, яєць. В оригінальному рецепті з додаванням мигдалю, а зараз і з іншими добавками - шоколадом, сухофруктами. Тісто для бискотти формують у вигляді батона, запікають, потім розрізають на скибочки і знову запікають. Після випічки їх можна занурити в розтоплений шоколад. Зберігатися печиво може протягом 3-4 місяців.  


 Каннолі (італ. cannoli — «трубочки») — традиційний сицилійський десерт, який являє собою вафельну хрустку трубочку, наповнену начинкою з сиру маскарпоне, збитого сиру або рікотти з додаванням різних сиропів (найчастіше зі смаком ванілі або шоколаду), вина марсали або трояндової води. Довжина і ширина каннолі варіюється залежно від кулінарних традицій конкретного регіону і має розмір від невеликих (італ. cannulicchi) розміром з палець, до великих тістечок розміром з кулак, що випікаються в П'яна-дельї-Альбанези на південь від Палермо.


Панфорте (Panforte) - це традиційні італійські ласощі, яке зазвичай готують на Різдво. Панфорте -це щільний пряник, пряник або пиріг з мигдалем, горіхами, сухофруктами і ягодами.


               




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Французькі десерти

Франція – країна любові і шарму. У ній поєдналися простота і романтика, привабливість і флірт, висока культура та шанування традицій. Французи настільки віддані своїй країні і вважають, що кожна людина, яка приїжджає до них, повинна в більшій чи меншій мірі володіти французькою мовою. Вони шанують відданість і сталість.   За своєю рецептурою, десерти бувають складні і трохи простіші, хоча перші залишають за собою перевагу. Чого тільки варті французькі «Макаруни» — маленькі печеньки з мигдальної муки , зліплені між собою смачним ганашем. Мало знати та точно дотримуватися рецептуру випічки, тут вкладають душу. Навіть самі кухарі зізнавалися, що макаруни у них виходили тільки з тридцятого рази, так як цей десерт настільки примхливий, що навіть висока вологість на вулиці може вплинути на процес приготування, але справжнім гуру це не перешкода. Французькі десерти. Справжні гурмани віддають перевагу будь-який прийом їжі закінчувати солодкої ноткою. Знамениті на весь світ еклери ...